Skriv romanen din med oss!

Alt du trenger for å gå fra løs idé til ferdig utkast.

Fra usikker drømmer til fersk forfatter

Høres det for utrolig ut til å være sant?

Vel, det er ikke det! Jeg har selv gått fra å være flerrefusert på flere forlag, til å bli flerutgitt på de største. Nå har jeg skrevet 30 bøker i ulike sjangre, og skriver én bok i året, ved siden av barn og full jobb og trening og mye annet.

 

Hvordan får jeg til dette? 

Svaret er enkelt: Jeg har lært håndverket, opparbeidet meg skrivedisiplin og bruker gode pilotlesere (+ en god redaktør). Det er oppskriften på å lykkes, uansett utgangspunkt. 


Elevene våre er et godt bevis på at denne formelen virker. Flere av dem hadde tilnærmet null skriveerfaring da de startet på kurs hos oss, og se på dem nå: Forfatterskolens utgitte elever


Vilt og inspirerende, enig? Linda for eksempel, var revisor og trebarnsmor da hun startet på kurs hos oss, og hadde ikke skrevet så mye som et serviettdikt. Nå holder hun på med sin tredje bok for Gyldendal, og har fått jobb som manuskonsulent! Hun har sagt opp jobben og lever drømmen – skriver og jobber med litteratur på heltid.


Her er et lite knippe av elever vi har hjulpet med å realisere forfatterdrømmen:


Linda Skomakerstuen 

Forfatter, Gyldendal

Nettverket jeg har fått gjennom Forfatterskolen har vært gull verdt – ikke bare under skriveprosessen, men også etterpå. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det uten Forfatterskolen, og den støtten det ligger i å være en del av et skrivefellesskap. Jeg vil fortsette å la meg inspirere av Rektor Kristine og hennes medarbeidere på Forfatterskolen, og ikke minst: Elevene.

Kirsti McDonald Jareg 

Forfatter, Cappelen

Det er ensomt å skrive og man blir nærsynt på sin egen tekst. Tilbakemeldingene fra Forfatterskolen var svært nyttige, og ikke minst var jeg glad for at redaktørene forsto prosjektet mitt og ga relevante kommentarer. Forfatterskolen er vel anvendte kroner!

Sunniva Vagstad

Forfatter, Aschehoug

Jeg meldte meg på Forfatterskolen, og en ny verden åpnet seg! Jeg fikk kommentarer på tekstene mine fra folk som ikke kjente meg, og jeg ga tilbakemeldinger på andres tekster. Dette lærte jeg veldig mye av. I tillegg fikk jeg tilgang til inspirerende webinarer med norske forfattere hver uke, som minnet meg på å ikke gi opp. Nå har jeg skrevet to romaner for Aschehoug, og flere er på vei!

Er du den neste?

Etter flere års jobbing med elever på Forfatterskolen har vi tilegnet oss viktig kunnskap og erfaring om hva som skal til for å lykkes med et bokprosjekt. På bakgrunn av dette skapte vi ROMANKURSET, som er det komplette kurset for deg som vil skrive og fullføre manuset ditt – en gang for alle.


Nå kan det bli slutt på å sitte foran en tom skjerm og lure på hvordan du skal starte, fortsette, avslutte (og prokrastinere med sosiale medier og klesvask). Slutt på grublingen om hva som funker og ikke funker, være redd du stryker feil, hakke løs på deg selv om at du ikke skriver godt nok ...


I stedet skal du få kinderegget for å lykkes:

Alt du får ...

Romankurset 2022: 

#1
Tilbakemelding fra profesjonell redaktør 

En profesjonell redaktør gir deg grundig og konstruktiv tilbakemelding på tekst. 


Du får vite hva som fungerer, og hvorfor, og hva som kan utvikles, og hvorfor. Begge deler er like viktig! 


Redaktøren vil gi deg en konkret og detaljert tilbakemelding, med kommentarer i margen.

 

#2
Veiledning fra landets beste skrivelærere 

Hver onsdag kommer kursets skrivelærere på skjermen din for å lære deg håndverket og svare på alt du måtte lure på. 


Gro Dahle vil for eksempel lære deg å skape karakterer, Bjarte Breiteig viser deg hvordan du skriver god dialog, Rolf Enger lærer deg å praktisere "show, dont tell", Kristin Lind viser deg hvordan du bearbeider eget manus og Geir Tangen deler sine beste plot-tips.


#3
Støttende og inspirerende skrivemiljø 

Du blir en del av et miljø der alle støtter og heier på hverandre. 


Vi er en finfin gjeng allerede, der flere har lykkes og mange er på vei. 


Nå kan du bli medlem av dette unike fellesskapet, og få heiarop og støtte i gode og onde skrivedager! 

Mer konkret om hva du får på vårens romankurs:


  • 10 kursmoduler med skriftlig materiale, videoer, eksempler og oppgaver som lærer deg det grunnleggende om skrivehåndverket på en inspirerende og lettfattelig måte. Du kan plukke det du trenger, eller pløye alt materialet. Du har  uansett et helt år på å gå gjennom kursmaterialet, så du kan ta læringen i ditt eget tempo.
  • Tilbakemelding på tekst fra profesjonell redaktør. Tilbakemeldingen er grundig, med kommentarer på hva du kan utvikle, og hvorfor, og hva som fungerer bra, og hvorfor. Begge deler er viktig. Tilbakemeldingen er konkret og detaljert, med kommentarer i margen på manuset. Du kan når som helst i løpet av året levere manuset ditt til redaktør.
  • 10 eksklusive webinarer med kursets egne lærere. Hver onsdag klokken 20 00 (i ti uker) er det webinar med kursets lærere: Gro Dahle, Bjarte Breiteig, Geir Tangen, Rolf Enger og Kristin Lind. De vil ta for seg hvert sitt unike tema, for eksempel hvordan du skaper karakterer, bygger opp historien, praktiserer litterære virkemidler, skriver dialog, redigerer deg selv. 
  • Ferske mentormøter gjennom hele året. Hver mandag klokken 20 00 får du være med på ferske mentormøter. Snart kommer Simon Stranger, Merete Morken Andersen, Herbjørg Wassmo – og mange flere.
  • Opptak av alt som skjer, live og direkte, så du ikke går glipp av noe.
  • Tilgang til vårt rike webinararkiv, der det ligger hundrevis av nettmøter med tidligere forfattere, blant annet Maja Lunde, Ingvar Ambjørnsen, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Tove Nilsen m.fl. Det ligger også et 4 timers skrivekurs med Tom Egeland i arkivet!
  • Medlemskap i en egen gruppe med de andre elevene, redaktørene og oss.
  • Premiumtilgang til Pilotleser/Easywrite – et unikt skriveprogram som hjelper deg med å holde styr på manuset ditt, og som samtidig kan skaffe deg egnede pilotlesere.

Hva koster romankurset?


Ordinær pris for vårens romankurs kommer an på hvilken pakke du velger. Vi opererer med tre pakker: Basic, standard og pro. Basicpakken inneholder det grunnleggende i romankurset (se over). Ved kjøp av standardpakke får du i tillegg en manusutvikling på cirka 50 sider (kan benyttes når som helst i løpet av året) og i propakken får du tilbakemelding på cirka 200 sider, og i tillegg en coaching-time med en av våre redaktører.


Uansett valg av pakke får du en eksklusiv rabatt på kroner 3500,-. (rabatten gjelder frem til onsdag 20. april 2022, klokken 23 59).


Med rabatten blir totalprisen på basickurset kroner 7 400,- (dette inkluderer absolutt alt over). Du kan velge delbetaling i opptil 24 måneder (da blir det et fakturatillegg).


Her kan du melde deg på:


Vårens romankurs med kroner 3500,- i rabatt

Husk at du har  14 dagers angrerett fra første kursdag. Det vil si at du kan prøve kurset i to uker og se hva det er før du tar en endelig avgjørelse. Innenfor disse to ukene kan du også oppgradere pakken din, hvis du ønsker det (starte med basic-pakken, og oppgradere underveis).


Med andre ord: Du har ingenting å tape, og alt å vinne!

Jeg, rektor skrivesnurr, har skrevet mange bøker i flere sjangre. Nå brenner jeg for å hjelpe andre!


Vi er skikkelig stolte av at vi har hjulpet så mange elever med å bli utgitt, og flere skal det bli! 


Vi står parate til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen. 


Nedenfor kan du se flere som har klart det før deg!


Petter Fergestad 

Forfatter, Papermoon

Det har vært en stor glede å bli kjent med rektor Kristine Henningsen og resten av Forfatterskolen. Jeg har lært å skrive med hjertet uten å miste hodet, og lært å se forskjellen. Kristine har enestående evner til å inspirere og oppmuntre, og kan trekke på et imponerende nettverk av ressurspersoner. Hjertelig anbefalt!

Elin Victoria Unstad

Forfatter, Cappelen Damm

Forfatterskolen hjalp meg med å komme i gang med skrivingen etter flere inaktive år. Mens jeg gikk på kurs skrev jeg et utkast til en roman, fra begynnelse til slutt. Akkurat det utkastet har ikke blitt til en bok, men prosessen ga meg tillit til at jeg kunne skrive et helt manus. To år etter ga jeg ut min første ungdomsroman hos Cappelen Damm!

Tone Bie

Forfatter, Bladcompaniet

Jeg meldte meg på det skjønnlitterære kurset til Forfatterskolen, for å få utfordret meg selv på det å dele tekster med andre og få tilbakemeldinger - og få nyttige verktøy i skrivingen. Da Bladkompaniet litt senere på året utlyste en romanseriekonkurranse, tok jeg endelig mot til meg og sendte inn et bidrag. En måned senere kom gladnyheten om at jeg hadde vunnet!


Vil du være med på vårens romankurs?

Her kan du melde deg på med den gode rabatten – vi har lagt den inn for deg:

Ja, jeg vil være med på vårens romankurs – med 3500,- i rabatt

Din unike rabattkode er: RomanVår

Husk at du har 14 dagers angrefrist, og du kan velge delbetaling i opptil 24 måneder.

Vi gleder oss skikkelig til dette! Bli med, bli med – så skal vi få til romanprosjektet ditt sammen :-)

Gira hilsen,

 Kristine S. Henningsen

Rektor, Forfatterskolen

Forlegger, Papermoon

411 23 555

PS! Lurer du på noe, hva som helst? Bare å ringe meg, jeg har ikke telefonskrekk: 411 23 555


>