Skriv boken din med oss 

i 2023!

Alt du trenger for å gå fra løs idé til ferdig manus.

Fra usikker drømmer til fersk forfatter

Høres det for utrolig ut til å være sant?

Vel, det er ikke det! Jeg har selv gått fra å være flerrefusert på flere forlag, til å bli flerutgitt på de største. Nå har jeg skrevet 30 bøker i ulike sjangre, og skriver én bok i året, ved siden av barn og full jobb og trening og mye annet.

 

Hvordan får jeg til dette? 

Svaret er enkelt: Jeg har lært håndverket, opparbeidet meg skrivedisiplin og bruker en god redaktør. Det er oppskriften på å lykkes, uansett utgangspunkt. 


Elevene våre er et godt bevis på at denne formelen virker. Flere av dem hadde tilnærmet null skriveerfaring da de startet på kurs hos oss, og se på dem nå: Forfatterskolens utgitte elever


Ingvild Forbord er øverst på siden akkurat nå. Hun har skrevet, og utgitt, Veas Bok i løpet av dette årskurset, og er allerede i gang med neste bok i serien.
Det gjør oss så stolte – slik vi er av hver eneste elev som realiserer forfatterdrømmen med oss!


Årskurset er utviklet på bakgrunn av vår erfaring etter ti års arbeid med forfattere in spe. Hva har de trengt, helt nøyaktig, for å gå fra drøm til bok?


Her er et lite knippe av elever vi har hjulpet med å realisere forfatterdrømmen:


Linda Skomakerstuen 

Forfatter, Gyldendal

Nettverket jeg har fått gjennom Forfatterskolen har vært gull verdt – ikke bare under skriveprosessen, men også etterpå. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det uten Forfatterskolen, og den støtten det ligger i å være en del av et skrivefellesskap. Jeg vil fortsette å la meg inspirere av Rektor Kristine og hennes medarbeidere på Forfatterskolen, og ikke minst: Elevene.

Kirsti McDonald Jareg 

Forfatter, Cappelen

Det er ensomt å skrive og man blir nærsynt på sin egen tekst. Tilbakemeldingene fra Forfatterskolen var svært nyttige, og ikke minst var jeg glad for at redaktørene forsto prosjektet mitt og ga relevante kommentarer. Forfatterskolen er vel anvendte kroner!

Sunniva Vagstad

Forfatter, Aschehoug

Jeg meldte meg på Forfatterskolen, og en ny verden åpnet seg! Jeg fikk kommentarer på tekstene mine fra folk som ikke kjente meg, og jeg ga tilbakemeldinger på andres tekster. Dette lærte jeg veldig mye av. I tillegg fikk jeg tilgang til inspirerende webinarer med norske forfattere hver uke, som minnet meg på å ikke gi opp. Nå har jeg skrevet to romaner for Aschehoug, og flere er på vei!

Er du den neste?

Etter flere års jobbing med elever på Forfatterskolen har vi tilegnet oss viktig kunnskap og erfaring om hva som skal til for å lykkes med et bokprosjekt. På bakgrunn av dette skapte vi ÅRSKURSET, som er det komplette kurset for deg som vil skrive og fullføre manuset ditt – en gang for alle.


Nå kan det bli slutt på å sitte foran en tom skjerm og lure på hvordan du skal starte, fortsette, avslutte (og prokrastinere med sosiale medier og klesvask). Slutt på grublingen om hva som funker og ikke funker, være redd du stryker feil, hakke løs på deg selv om at du ikke skriver godt nok ...


I stedet skal du få kinderegget for å lykkes:

Alt du får ...

Årskurset 2023: 

#1
Din egen redaktør

Du får en redaktør som tilpasser seg ditt mål og hjelper deg å nå det.


Redaktøren blir valgt ut fra din sjanger og dine mål, og følger deg gjennom hele året.


Redaktøren er erfaren og profesjonell, og gir detaljerte og konstruktive tilbakemeldinger. 

#2
Personlig skrivetrener

Vi har jevnlige samskrivingsøkter, der vi skriver i flokk. Du får bensin på bålet av knatringen fra tastaturet, og energien til oss og de andre elevene,


Jeg, rektor, har de faste samskrivingsøktene. Jeg setter også i gang spontane økter, som blir varslet på forhånd.

#3
Støttende skrivemiljø 

Du blir en del av et miljø der alle støtter og heier på hverandre. 


Vi er en finfin gjeng allerede, der flere har lykkes og mange er på vei. 


Nå kan du bli medlem av dette unike fellesskapet, og få heiarop og støtte i gode og onde skrivedager! 

Alt du får på Årskurset:


 • Flere detaljerte tilbakemeldinger fra erfaren redaktør (70 000 ord, fordelt på 6 innleveringer). Den samme redaktøren følger deg gjennom hele kurset. Du skriver et brev til redaktøren i starten av kurset, der du spesifiserer hva som er ambisjonen din gjennom året, og redaktøren vil hjelpe deg med å nå målet.
 • Live coaching med din personlige redaktør (30 min samtale), i starten og slutten av året.
 • Tilgang på alle Forfatterskolens gruppekurs for 2023 – blant annet romankurs og barnebokkurs.
 • Grundig innføring i skrivehåndverket:
  • En stor database med faglig innhold, som du har tilgang til hele året.
  • Tilgang til våre live skrivekurs – blant annet romankurset og barnebokkurset.
  • Faste, ukentlige treff på skjermen med personlig skrivetrener (samskrivingswebinarer) og Forfatterskolens redaktører (faglige webinarer).
 • Inspirerende skrivefellesskap i eget Facebook-forum.
  To  treff, for deg som vil, der vi møtes live og fysisk og har en fagdag sammen.
 • Etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et helt år til, for kun kroner 1490,-. Du får også mulighet til å ta et påbyggingsår, dersom du ønsker det.
 • Opptak av alt som blir gjort, hele året, så du ikke går glipp av noe.
 • Ferske nett-treff med kjente forfattere hver mandag ("Mentormøter") + tilgang til arkivet med hundrevis av forfattertreff. Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland.
 • Superbonus! Du blir utgitt i en antologi sammen med dine medelever – et springbrett rett inn i bransjen!

Hva koster årskurset?


Ordinær pris for Årskurset er kroner 44 000,-


Akkurat nå får du eksklusiv rabatt på kroner 4000,-. (rabatten gjelder frem til tirsdag 13. februar 2023, klokken 10:00).


Med rabatten blir totalprisen på kurset kroner 40 000,- (dette inkluderer absolutt alt over). Du kan velge avbetalinger over to år (24 måneder).


Du har også 14 dagers angrerett fra første kursdag. Det vil si at du kan prøve kurset i to uker og se hva det er før du tar en endelig avgjørelse.


Med andre ord: Ingenting å tape, alt å vinne!


Jeg, rektor skrivesnurr, har skrevet mange bøker i flere sjangre. Nå brenner jeg for å hjelpe andre!


Vi er skikkelig stolte av at vi har hjulpet så mange elever med å bli utgitt, og flere skal det bli! 


Vi står parate til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen. 


Nedenfor kan du se flere som har klart det før deg 


Petter Fergestad 

Forfatter, Papermoon

Det har vært en stor glede å bli kjent med rektor Kristine Henningsen og resten av Forfatterskolen. Jeg har lært å skrive med hjertet uten å miste hodet, og lært å se forskjellen. Kristine har enestående evner til å inspirere og oppmuntre, og kan trekke på et imponerende nettverk av ressurspersoner. Hjertelig anbefalt!

Elin Victoria Unstad

Forfatter, Cappelen Damm

Forfatterskolen hjalp meg med å komme i gang med skrivingen etter flere inaktive år. Mens jeg gikk på kurs skrev jeg et utkast til en roman, fra begynnelse til slutt. Akkurat det utkastet har ikke blitt til en bok, men prosessen ga meg tillit til at jeg kunne skrive et helt manus. To år etter ga jeg ut min første ungdomsroman hos Cappelen Damm!

Tone Bie

Forfatter, Bladcompaniet

Jeg meldte meg på det skjønnlitterære kurset til Forfatterskolen, for å få utfordret meg selv på det å dele tekster med andre og få tilbakemeldinger - og få nyttige verktøy i skrivingen. Da Bladkompaniet litt senere på året utlyste en romanseriekonkurranse, tok jeg endelig mot til meg og sendte inn et bidrag. En måned senere kom gladnyheten om at jeg hadde vunnet!


Vil du være med på Årskurset?

Send oss en mail, så melder vi deg på (påmeldingen må skjer manuelt): support@forfatterskolen.no

Husk at du har 14 dagers angrefrist, og du kan betale i avdrag over 24 måneder.

Ingenting å tape, alt å vinne!

Vi gleder oss skikkelig til dette! Bli med, bli med – så skal vi få til prosjektet ditt sammen :-)

Gira hilsen,

Kristine S. Henningsen

Rektor, Forfatterskolen

411 23 555

PS! Lurer du på noe, hva som helst? Bare å ringe meg, jeg har ikke telefonskrekk: 411 23 555


>